22 Eylül 2018 Cumartesi

Bolonez Soslu Makarna

Bolonez Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket dilediğiniz çeşit makarna
  • Haşlama suyuna ;bir miktar tuz ve sıvı yağ
  • 300 gr kıyma
  • 3 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç(arzuya göre)
  • 1 yemek kaşığı dolu karışık salça
  • 1 diş sarımsak (arzuya göre)
  • Tuz
  • Baharat
  • Maydanoz
  • Kavurmak için tereyağ

Bolonez Soslu Makarna Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle makarnayı tuz ve sıvı yağ eklediğimiz kaynayan suya boşaltıp haşlıyoruz.
  2. Makarna haşlanınca başka bir tencerede sosunu hazırlıyoruz.
  3. Bir tencereye kıymayı alıp kavuruyoruz.
  4. Suyunu çektikten sonra tereyağ veya sıvı yağ ekliyoruz.
  5. Ardından ince doğranmış soğanı ve rendelenmiş havucu katıp kavurmaya devam ediyoruz.
  6. Salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra rendelenmiş domatesini ilave ediyoruz.
  7. İyice özleşene kadar kavurup baharatlarını ekliyoruz.
  8. Haşlanıp süzülmüş olan makarnanın üzerine boşaltıp karıştırıyoruz.
  9. Ben ocağa alıp tekrar bir iki tur kavuruyorum. Siz arzunuza göre dilerseniz servis esnasında sosu üzerine dökebilirsiniz. Ben karıştırıp sosuyla özleşmesini tercih ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder