Bolonez Soslu Makarna
Bolonez Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket dilediğiniz çeşit makarna
- Haşlama suyuna ;bir miktar tuz ve sıvı yağ
- 300 gr kıyma
- 3 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç(arzuya göre)
- 1 yemek kaşığı dolu karışık salça
- 1 diş sarımsak (arzuya göre)
- Tuz
- Baharat
- Maydanoz
- Kavurmak için tereyağ
Bolonez Soslu Makarna Tarifi Yapılışı
- Öncelikle makarnayı tuz ve sıvı yağ eklediğimiz kaynayan suya boşaltıp haşlıyoruz.
- Makarna haşlanınca başka bir tencerede sosunu hazırlıyoruz.
- Bir tencereye kıymayı alıp kavuruyoruz.
- Suyunu çektikten sonra tereyağ veya sıvı yağ ekliyoruz.
- Ardından ince doğranmış soğanı ve rendelenmiş havucu katıp kavurmaya devam ediyoruz.
- Salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra rendelenmiş domatesini ilave ediyoruz.
- İyice özleşene kadar kavurup baharatlarını ekliyoruz.
- Haşlanıp süzülmüş olan makarnanın üzerine boşaltıp karıştırıyoruz.
- Ben ocağa alıp tekrar bir iki tur kavuruyorum. Siz arzunuza göre dilerseniz servis esnasında sosu üzerine dökebilirsiniz. Ben karıştırıp sosuyla özleşmesini tercih ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder