Domates Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket istenen çeşitte makarna
- makarnayı haşlamak için su ve tuz
domates sosu için;
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (veya zeytinyağı)
- 1 adet kuru soğan
- 4-5 yemek kaşığı yazdan hazırlanmış domates sosu, tarifi için tıklayın
- tuz
- karabiber
- taze kekik (isteğe bağlı)
Gelelim şimdi domates soslu makarna nasıl yapılır? sorusunun cevabına;
Domates Soslu Makarna Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pişirmek istediğiniz makarna, paketinde yazan tarife göre bol tuzlu suda haşlanmaya bırakılır.
- Domates Sosu nasıl yapılır? Makarnalar haşlanırken domates sosu için genişçe bir tavaya sıvı yağ alınır.
- İnce doğranmış soğanlar eklenerek birkaç dakika kavrulur.
- Daha sonra hazır domates sosundan 4-5 yemek kaşığı kadar ilave edilir.
- Ben genelde yazdan domates soslarımı hazırlayıp kavanozlarda muhafaza ediyorum.
- Eğer siz de hazırlamışsanız bu şekilde kullanabilirsiniz veya marketlerdeki hazır domates soslarından kullanmayı tercih edebilirsiniz.
- Eğer mevsimindeyse 3-4 adet taze domatesin kabuklarını soyup küçük küçük doğradıktan sonra soğanlarla beraber pişirebilirsiniz.
- Bu durumda domatesler iyice ezilip suyunu çekene kadar sosunuzu kaynatmanızı öneririm.
- Ayrıca 1-2 diş doğranmış sarımsak da ilave edilebilir.
- Benim kullandığım domates sosunda zaten az miktarda sarımsak olduğu için eklemedim.
- Domates sosu kaynayıp kıvam aldıktan sonra karabiber, tuz ve varsa tazesinden kekik eklenir.
- Kaynayan makarnanın haşlama suyundan da 1-2 kepçe kadar sosa ilave edilir.
- Sos hazır olduktan ve makarnalar da pişip suyu süzüldükten sonra birbirine karıştırılır.
- Dilerseniz sosun tamamını makarna ile karıştırmadan önce bir kısmını ayırıp servis esnasında makarnanın üzerine de 1-2 kaşık bırakabilirsiniz. Hoş bir görüntü olacaktır.
- Özellikle yaz domatesleri ile denemenizi önereceğim domates soslu makarnamız servise hazır
Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder