Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram kıyma
- 1, 5 kg patlıcan
- 3 diş sarımsak
- 4 adet domates
- 4 adet kuru soğan
- 5 adet yeşil biber
- 1 tutam maydanoz (isteğe bağlı)
- Karabiber
- Tuz
- Kimyon
- Kırmızı pul biber
Sosu İçin ;
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1, 5 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Sıvı yağ
Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak bir kabın içerisine kıymayı, karabiberi, tuzu, kimyonu ve kırmızı pul biberi, maydanozu alalım ve elimizi su ile ıslatıp kıymamızı iyice yoğuralım.
- Yoğrulan kıymamızı dolapta dinlenmeye bırakalım.
- Patlıcanlarımızı 2 parmak enliliğin de dilimlere keselim ve tuzlu su içerisinde yarım saat bekletelim.
- Daha Sonra patlıcanları iyice yıkayıp süzelim.
- Kıymamızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve 1 patlıcan 1 köfte diyerek sırayla yan yana tepsi içerisine dizelim.
- Tepsinin orta boş kalan kısmına domatesleri, soğanları, biberleri ve sarımsakları dilimlere kesip yerleştirelim.
- Üzerinin sosu için sıcak su içerisine sos için gerekli malzemeleri karıştıralım ve patlıcan kebabımızın üzerine gezdirelim.
- Önceden ısıtmış olduğumuz 200 derece fırında patlıcan kebabımız pişene kadar pişirelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder