Ana içeriğe atla
Yemek tarifleri,Tavuklu Tirit
 
Tavuklu Tirit Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet pide
 
- 400-450 gr  sotelik doğranmış tavuk but
 
- 2 su bardağı tavuk suyu
 
- Yoğurt
 
- 1 diş sarımsak
 
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
 
- 1 tatlı kaşığı salça
 
- Kırmızı toz biber
 
- Kekik
 
- Karabiber
 
- Tuz
 
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Tavuklu Tirit Tarifi Yapılışı
- Pideyi ufak küpler halinde doğrayıp bir kaç dakika fırınlayıp hafif kurutuyoruz.
 
- Sotelik doğranmış tavukları sıvı yağda soteleyip, pişmesine yakın tuz, karabiber ve kekiğini ilave ediyoruz.
 
- Ayrı bir yerde tereyağını eritip salça ve  toz biberi ekleyip yağı hazırlıyoruz.
 
- Başka bir tencerede tavuk suyunu ısıtıyoruz. Kurutulmuş pideleri tavuk suyunun içine atıp çok bekletmeden bir kevgir yardımıyla servis yapacağımız tabağa alıyoruz.
 
- Üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurdu döküyoruz.
 
- Yoğurdun üzerine de tavukları yayıyoruz. Son olarak da  üzerine salçalı biberli yağ gezdirip servis yapıyoruz.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder