Fırında Karnabahar Yemeği
Fırında Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 500-600 gr karnabahar
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet kapya biber
- 2 adet çarliston biber
- 5-6 adet çeri domates/1 adet orta boy domates
- Tuz, karabiber
- 1 silme çay kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı domates salçası (yarı biber yarı domates salçası da olabilir)
- 3 su bardağı sıcak su
- 1, 5 yemek kaşığı tereyağı/2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırında Karnabahar Yemeği Tarifi Yapılışı
- Karnabaharı iyice yıkayıp çiçek çiçek ayırın.
- Derin bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin. Hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.
- Karnabaharı fırın tepsisine dizin.
- İnce ve yarım ay şeklinde doğranmış patatesleri tepsiye koyun.
- Çok kalın olmayacak şekilde halka halka doğranmış havuçları ekleyin.
- Birer parmak kalınlığında doğranmış biberleri tepsiye koyun.
- Domatesleri dizin.
- Ayrı bir kapta salçayı sıcak su ile açın. İçine tuz, karabiber ve çok az toz şekeri ekleyip karıştırın ve bu sosu karnabaharın üzerine dökün.
- Parçalar halinde tereyağını üzerine koyun.
- Tepsinin üzerini yağlı kağıt ile hava almayacak şekilde kapatın.
- 190 derecede önceden ısıtılmış fırında patates ve havuçlar çatal batacak kadar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkarmadan 10 dk kadar da üzeri açık olarak pişirin.
. . . . AFİYET OLSUN. . .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder