Ana içeriğe atla
Fırında Karnabahar Yemeği
 
Fırında Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 500-600 gr karnabahar
 
- 2 adet orta boy patates
 
- 2 adet orta boy havuç
 
- 1 adet kapya biber
 
- 2 adet çarliston biber
 
- 5-6 adet çeri domates/1 adet orta boy domates
 
- Tuz, karabiber
 
- 1 silme çay kaşığı toz şeker
 
- 2 yemek kaşığı domates salçası (yarı biber yarı domates salçası da olabilir)
 
- 3 su bardağı sıcak su
 
- 1, 5 yemek kaşığı tereyağı/2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Fırında Karnabahar Yemeği Tarifi Yapılışı
- Karnabaharı iyice yıkayıp çiçek çiçek ayırın.
 
- Derin bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin. Hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.
 
- Karnabaharı fırın tepsisine dizin.
 
- İnce ve yarım ay şeklinde doğranmış patatesleri tepsiye koyun.
 
-  Çok kalın olmayacak şekilde halka halka doğranmış havuçları ekleyin.
 
- Birer parmak kalınlığında doğranmış biberleri tepsiye koyun.
 
- Domatesleri dizin.
 
- Ayrı bir kapta salçayı sıcak su ile açın. İçine tuz, karabiber ve çok az toz şekeri ekleyip karıştırın ve bu sosu karnabaharın üzerine dökün.
 
- Parçalar halinde tereyağını üzerine koyun.
 
-  Tepsinin üzerini yağlı kağıt ile hava almayacak şekilde kapatın.
 
- 190 derecede önceden ısıtılmış fırında patates ve havuçlar çatal batacak kadar yumuşayıncaya kadar pişirin.
 
- Fırından çıkarmadan 10 dk kadar da üzeri açık olarak pişirin.
. . . . AFİYET OLSUN. . . 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder