Hasan Paşa Köftesi

Hasan Paşa Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 3 yemek kaşığı bayat ekmek
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için
  • 1 su bardağı konserve bezelye
Püresi için:
  • 3 tane patates haşlanmış
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Hasan Paşa Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Önce kıymamız için soğanı rendeleyelim.
  2. Ekmek maydanoz ve sırası ile diğer malzemeleri ekleyip köftemizi yoğuralım.
  3. Haşlanmış patatesleri blenderdan geçelim.
  4. Tavaya yağı sütü karabiberi alalım.
  5. Patatesleri ekleyelim tuzunu yeteri kadar koyalım 5 dk ocakta pişirelim. Soğumaya alalım
  6. Kıymayı limon büyüklüğünde  elimize alalım kase şekli verip borcama koyalım.
  7. 2 yemek kaşığı kadar bezelyeden dökelim.
  8. Kıymalar bitene kadar  aynı işlemi yapalım.
  9. Patates püresini sıkma torbasına alalım. Üzerlerine sıkalım.
  10. Önceden ısıtılmış 170 derece fırına 10-15 dakika  kadar sürelim.
  11. Patateslerin üstü hafif pişmeye yakın fırından alalım.
  12. Sosu için, su salça karabiberi karıştıralım tüm köftelerimize sosu dökelim.
  13. Tekrar fırına verelim  köfteler alt üst kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun

Yorumlar