Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı
- 100 gr margarin
- 2 paket burçak bisküvi
İrmikli kısm
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 vanilya
- 1 tatlı kaşığı katı yağ
Limon sosu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2 limon suyu
- 1 portakal suyu (Renk vermesi için)
- 1 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı ucu ile zerdeçal (Renk için)
Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Tabanı için bisküvileri rondodan geçirin.
- Eritilmiş yağ ile karıştırıp kalıbın tabanına yayın. Bastırarak sıkıştırın. Buzdolabına kaldırın.
- Vanilya ve yağ dışında bütün malzeme tencereye alınarak karıştırılarak pişirilir.
- Kaynadıktan sonra 2-3 dk daha karıştırarak koyulaşana dek pişirin. İrmiğin iyice şişmesi gerekiyor.
- Yağı ve vanilyayı da ekleyip bisküvi tabanının üzerine dökün.
- Sos için bütün malzemeleri tencereye alıp koyulaşana dek pişirin.
- Soğumuş olan tatlının üzerine yayın. 4-5 saat buzdolabında bekletip dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder