Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı
- 100 gr margarin
 - 2 paket burçak bisküvi
 
İrmikli kısm
- 1 litre süt
 - 1 su bardağı şeker
 - 1 su bardağı irmik
 - 1 vanilya
 - 1 tatlı kaşığı katı yağ
 
Limon sosu
- 1 limon kabuğu rendesi
 - 2 limon suyu
 - 1 portakal suyu (Renk vermesi için)
 - 1 su bardağı su
 - 4 yemek kaşığı şeker
 - 2 yemek kaşığı nişasta
 - 1 çay kaşığı ucu ile zerdeçal (Renk için)
 
Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Tabanı için bisküvileri rondodan geçirin.
 - Eritilmiş yağ ile karıştırıp kalıbın tabanına yayın. Bastırarak sıkıştırın. Buzdolabına kaldırın.
 - Vanilya ve yağ dışında bütün malzeme tencereye alınarak karıştırılarak pişirilir.
 - Kaynadıktan sonra 2-3 dk daha karıştırarak koyulaşana dek pişirin. İrmiğin iyice şişmesi gerekiyor.
 - Yağı ve vanilyayı da ekleyip bisküvi tabanının üzerine dökün.
 - Sos için bütün malzemeleri tencereye alıp koyulaşana dek pişirin.
 - Soğumuş olan tatlının üzerine yayın. 4-5 saat buzdolabında bekletip dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
 
Yorumlar
Yorum Gönder