Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet havuç
- yarım yemek kaşığı biber ya da domates salçası (rengi kırmızı olsun isterseniz artırabilir ya da hiç kullanmayabilirsiniz)
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- yarım çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
- 1 litre su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı
- Kırmızı mercimek çorbası için sıvı yağı tencereye alınarak yemeklik doğranan soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edilir.
- Salça kullanılacak ise salça ilave edilir, kavrulduktan sonra küp küp doğranmış havuç ve iyice yıkanıp suyu süzülen mercimekler ilave edilir.
- Üzerine 1 lt su eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
- Çorba piştikten sonra el blenderı ile güzelce ezilir.
- Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kimyon eklenir.
- Kıvamı koyu gelirse size bir miktar su ilave edilerek bir taşım kaynatılır.
- Bu arada küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı alınır, kızdırılır ve bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber eklenerek ocaktan alınır.
- Mercimek çorbası servis kasesine alındıktan sonra üzerine kırmızı biberli sos gezdirilir ve bir dilim limon ile servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder