Püre Yatağında Enfes Marinesiyle Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım fileto tavuk
Marinesi için;
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı soya sosu(isteğe bağlı)
- 1 buçuk yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı dolusu kekik
- 1 çay kaşığı köri
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 damla limon
- Yarım kahve fincanı su
Tavuğu kızartmak için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Püresi için;(3 kişilik püre yaptım miktarını siz ayarlayın)
- 4 adet orta boy patates
- 1 yemek kaşığı margarin
- Tuz(istenilen miktarda)
- 2 yemek kaşığı süt
Üzerine;
- Kaşar dilimleri
Püre Yatağında Enfes Marinesiyle Tavuk Tarifi Yapılışı
Tek kelimeyle harika. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun biz bu tavuğu silip süpürdük lezzeti enfes hemde bu lezzete ulaşmak çok basit o zaman tarife geçelim
- Öncelikle sosumuzu kapaklı olacak bir kapta yapalım . Bütün malzemeleri rendelenmiş, sarımsağımızı da koyup karıştıralım.
- Tavuklarımızı iri iri sotelik doğrayıp soslu kaba dökelim iyice karıştırıp marinelenmesi için dolapta 2 -3 saat kapağını kapatıp dinlendirelim.
- Püre için patatesimizi soyup küp küp doğrayalım ve üzerine kaynar su dökelim yumuşayana kadar haşlayalım.
- Haşlanan patatesleri süzüp margarini ve tuzu ilave edip iyice ezelim .
- Son işlemde 2 yemek kaşığı sütü (yaklaşık yarım çay bardağı oluyor)ilave edip ocağın kısık ateşinde iyice püre haline gelene kadar karıştırıp altını kapatalım.
- Son olarak tavaya 2 yemek kaşığı yağı alıp iyice kızdıralım ve tavukları kızgın yağa dökelim yüksek ısıda iyice pişirelim ara sıra karıştıralım.
- Ortalama 15 dakika da tavuklarımız pişmiş oluyor.
- Fırınımızın üst tarafını sadece 250 derecede ayarlayalım fırın tepsimize yağlı kağıt serelim ,püreyi kaşık yardımıyla yuvarlak olacak şekilde koyup yayalım. Resimlerde görebilirsiniz.
- Üzerine pişirdiğimiz tavukları taşmayacak şekilde koyalım ve son olarak kaşar dilimi yerleştirelim.
- Tavuktan 5 porsiyon çıktı ama ben püremi 3 kişilik yaptığım için tepsiye 3 porsiyon hazırladım.
- Kalan tavuğu öylede tükettik o şekilde bile muazzam bir lezzeti var.
- Fırında 5 dakika kaşarlar hafif kızarana kadar tutalım ve servise hazır afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder