16 Kasım 2018 Cuma

Portakallı Kereviz Tarifi

Portakallı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kereviz
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet portakal
  • 1 adet limon
  • Birkaç dal kereviz yaprağı
  • Tuz, kekik

Portakallı Kereviz Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı 4 e bölüp ince ince doğrayalım.
  2. Patatesi küp küp doğrayalım.
  3. Havucu yarım ay şeklinde doğrayalım.
  4. Portakalları ve limonu sıkalım.
  5. Kereviz yapraklarını ufak ufak doğrayalım.
  6. En son kerevizi küp küp doğrayalım ki kararmasın.
  7. Sırasıyla soğanı, havucu, patatesi, kerevizi, kereviz yapraklarını, portakal ve limon suyunu zeytinyağını koyalım. tuz ve kekiği de koyup kısık ateşte 1 saate yakın pişirelim.
  8. Patates ve havuç yumuşayınca yemeğimiz pişmiş demektir.
Not:kesinlikle su koymuyorum! Portakal ve limon suyuyla pişiyor hatta sebzeler de suyunu bırakıyor. Tencerenin dibinde suyu vardi fotoğraf çektikten sonra tabağa ekledim biginize. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder