Portakallı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kereviz
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet portakal
- 1 adet limon
- Birkaç dal kereviz yaprağı
- Tuz, kekik
Portakallı Kereviz Tarifi Yapılışı
- Soğanı 4 e bölüp ince ince doğrayalım.
- Patatesi küp küp doğrayalım.
- Havucu yarım ay şeklinde doğrayalım.
- Portakalları ve limonu sıkalım.
- Kereviz yapraklarını ufak ufak doğrayalım.
- En son kerevizi küp küp doğrayalım ki kararmasın.
- Sırasıyla soğanı, havucu, patatesi, kerevizi, kereviz yapraklarını, portakal ve limon suyunu zeytinyağını koyalım. tuz ve kekiği de koyup kısık ateşte 1 saate yakın pişirelim.
- Patates ve havuç yumuşayınca yemeğimiz pişmiş demektir.
Not:kesinlikle su koymuyorum! Portakal ve limon suyuyla pişiyor hatta sebzeler de suyunu bırakıyor. Tencerenin dibinde suyu vardi fotoğraf çektikten sonra tabağa ekledim biginize. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder