8 Kasım 2018 Perşembe

Şehriyeli Pirinç Pilavı

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kase pirinç
  • Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet et suyu bulyon
  • 4 buçuk kase kaynar su( pirinç kasesiyle aynı ölçüde)

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pirinç derin bir kapta güzelce yıkanır. Ardından üzerine bir tatlı kaşığı tuz eklenmiş ılık suyun içinde 15 dakika kadar bekletilir.
  2. Sonra pirinçler bir süzgece aktarılır. Süzgeçte de en az 15 dakika bekletilir. Pirinç süzgeçte ne kadar çok beklerse pilav da o kadar güzel oluyor. Hatta bu süzgeçte bekletme işini bir gün öncesinden bile yapabilirsiniz.
  3. Sonra pilavı pişireceğimiz tencereye zeytin yağını koyup, üzerine şehriyeleri ekliyoruz. Şehriyeler istediğimiz rengi alınca üzerine pirinci ve tuzu ekleyip, biraz daha kavuruyoruz.
  4. Kavurma işlemi bitince pilavımızın suyunu ekliyoruz. Bir su bardağının içine bir miktar kaynar su koyup, bulyonları bu suda eriterek pirincimizin üzerine ekliyoruz.
  5. Son olarak da iki yemek kaşığı tereyağını koyup, tencerenin kapağını kapatıyoruz. Pilav suyunu tamamen çekene kadar yüksek ateşte pilav suyunu çektikten sonra da kısık ateşte pirinçler iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder