Soğan Kebabı (Gaziantep) Tarifi

Lezzet Bombası Soğan Kebabı (Gaziantep) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kiloya yakın arpacık kuru soğan  (kebaplık soğan)
  • 1 kilo az yağlı kıyma
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Sosu için ;
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 su bardağına yakın su
Sunum için ;

Lezzet Bombası Soğan Kebabı (Gaziantep) Tarifi Yapılışı

Soğanların iki ucunu da kesiyoruz. Kabuklarını soymadan yıkayarak süzdürüyoruz.
Kıyma, karabiber ve tuzu yoğuruyoruz.
Soğanları tamamen ayırmadan boyuna doğru kesiyoruz.
Kıymamızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elimizle köfte şeklini veriyoruz. Daha sonra soğanların içine yerleştiriyoruz. Soğanları şekilde görüldüğü gibi tepsiye sıkça diziyoruz.
Sosu için nar ekşisi ve suyu bir kapta karıştırarak kebabımızın her tarafına gelecek şekilde üzerine gezdiriyoruz.
200 derece fırında yaklaşık 1 saat kontrollü bir şekilde pişiriyoruz. Üzeri iyice kızardığında yemeğimiz pişmiştir.
Pişen yemeğimizi lavaş, yeşillik ve ayranla servis ediyoruz. 🍞🍞🍹
Bu kebap mutfağıyla dünyaca ün yapmış Gaziantep’e aittir. Tek başına ana yemek olarak yapabilirsiniz. Yanında başka bir yemek ya da salata yapmanıza gerek kalmaz.
Lavaşla dürüm yapılarak yenir. O kadar lezzetli ki yerken parmaklarınızı yiyebilirsiniz. 💕💕
Yedikçe yediren, bol vitaminli ve pratik bir yemek. 😍
Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. 📢📢👍
Deneyeceklere afiyet olsun. 😉

Yorumlar