Yayla Çorbası (Arpa Şehriyeli)

Yayla Çorbası (Arpa Şehriyeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı arpa şehriye yada pirinç
  • Et suyu (Şart değil)
Sosu:
  • 2 kaşık tereyağı, bir kaşık zeytinyağı
  • Kırmızıbiber, nane, toz kırmızıbiber

Yayla Çorbası (Arpa Şehriyeli) Tarifi Yapılışı

  1. Şehriyeler tencereye alınır.
  2. Üzerine çıkacak kadar su eklenir, kısık ateşte pişmeye bırakılır.Ayrı yerde yoğurdun içine un eklenir.
  3. Su ilavesi yapılarak ayran kıvamına getirilir, güzelce çırpılır.
  4. Şehriyeler iyice piştikten sonra yavaşça bu karışım tencereye eklenir sürekli çırpılarak pişirilir.
  5. Kaynadıktan sonra tuz eklenir.
  6. Kısık ateşte 10 dk⏳daha pişirilir. Ayrı yerde sosu hazırlanılır.
  7. Tavada tereyağı eritilir, kırmızı ve toz biberler ve nane eklenip yakılır, çorbanın üzerine eklenir. Dinlenmeye bırakılır, on dk sonra tekrar karıştırın ki şehriyeler birbirine yapışmasın. Afiyet olsun🌼💝💟

Yorumlar