Yayla Çorbası (Arpa Şehriyeli) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yoğurt
 - 2 yemek kaşığı un
 - 1 çay bardağı arpa şehriye yada pirinç
 - Et suyu (Şart değil)
 
Sosu:
- 2 kaşık tereyağı, bir kaşık zeytinyağı
 - Kırmızıbiber, nane, toz kırmızıbiber
 
Yayla Çorbası (Arpa Şehriyeli) Tarifi Yapılışı
- Şehriyeler tencereye alınır.
 - Üzerine çıkacak kadar su eklenir, kısık ateşte pişmeye bırakılır.Ayrı yerde yoğurdun içine un eklenir.
 - Su ilavesi yapılarak ayran kıvamına getirilir, güzelce çırpılır.
 - Şehriyeler iyice piştikten sonra yavaşça bu karışım tencereye eklenir sürekli çırpılarak pişirilir.
 - Kaynadıktan sonra tuz eklenir.
 - Kısık ateşte 10 dk
daha pişirilir. Ayrı yerde sosu hazırlanılır.
 - Tavada tereyağı eritilir, kırmızı ve toz biberler ve nane eklenip yakılır, çorbanın üzerine eklenir. Dinlenmeye bırakılır, on dk sonra tekrar karıştırın ki şehriyeler birbirine yapışmasın. Afiyet olsun
 
Yorumlar
Yorum Gönder