Ana içeriğe atla
Etli Pazı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gr kuşbaşı et
 
- 1 çay bardağı nohut
 
- 1 bağ pazı
 
- 1 yumurta
 
- 2 yemek kaşığı un
 
- 1 su bardağı yoğurt
 
- 1 limon suyu
 
- Tuz nane pul biber
 
- Tereyağ
 
- Su
 
Etli Pazı Çorbası Tarifi Yapılışı
- Etleri düdüklüde tiftik tiftik olana kadar haşlıyoruz bu sırada önceden ıslatılmış nohutlarıda haşlıyoruz.
 
- Çorba yapacağımız tencerede yumurta un yoğurt ve limon suyunu biraz suyla kaynatıyoruz.
 
- Ardından ince doğranmış pazıları ekliyoruz pazılar pişince haşlanmış nohut ve etleri ekleyip özdeşleşene kadar kaynatıyoruz ve tuzunu ekliyoruz.
 
- Minik bir sos tenceresinde tereyağı ile naneyi yakıp çorbaya ekliyoruz.
 
- Servis sırasında bir kez daha tereyağ pul biberle yakılıp üzerine dökülebilir
Afiyet olsun 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder