Etli Pazı Çorbası Tarifi
Etli Pazı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gr kuşbaşı et
- 1 çay bardağı nohut
- 1 bağ pazı
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 limon suyu
- Tuz nane pul biber
- Tereyağ
- Su
Etli Pazı Çorbası Tarifi Yapılışı
- Etleri düdüklüde tiftik tiftik olana kadar haşlıyoruz bu sırada önceden ıslatılmış nohutlarıda haşlıyoruz.
- Çorba yapacağımız tencerede yumurta un yoğurt ve limon suyunu biraz suyla kaynatıyoruz.
- Ardından ince doğranmış pazıları ekliyoruz pazılar pişince haşlanmış nohut ve etleri ekleyip özdeşleşene kadar kaynatıyoruz ve tuzunu ekliyoruz.
- Minik bir sos tenceresinde tereyağı ile naneyi yakıp çorbaya ekliyoruz.
- Servis sırasında bir kez daha tereyağ pul biberle yakılıp üzerine dökülebilir
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder