Ana içeriğe atla
Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patates
 
- 400 gr kadar et
 
- 2 adet soğanın suyu
 
- 1 çay bardağı süt
 
- Süzme yoğurt
 
- 1 diş sarımsak
 
- 3-4 tane domates
 
- 1 tatlı kaşığı salça
 
- Karabiber , kımızı,  pul biber tuz
 
- Zeytinyağı
 
Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
- Yapımı ilk önce eti istenilen boyutta doğrayın şerit gibi de kesebiliriz saklama kabına alalım.
 
- İki adet soğanın suyu ( robottan geçirip elimizle sıkabiliriz) ve sütünü de ilave edelim marine olması için dolaba alalım ve en az iki saat bekletelim.
 
- Patatesi resimdeki gibi  incecik kesip tuzlu suya alalım nişastası gitmesi için ben bir yarım saat beklettim.
 
- Domatesleri rendeleyip  tavamıza biraz zeytinyağı ilave edip domatesleri üzerine alalım.
 
- Kıvam almaya yakin salçayı ilave edip baharat ve tuzunu ayarlayıp  pişirmeye devam edelim.
 
- Patateslerimizi sudan alıp iyice kuruladıktan sonra kızartmak için hazırladığımız yağın içine atıp kızartalım.
 
- Eti de pişireceğimiz tavamıza alalım zeytinyağı veya tereyağı ilave  ilave edip pişmeye bırakalım.
 
- Arzuya göre karabiber ve kırmızı pul biber tuzunu ilave edip pişirelim.
 
- En son servis tabağına kızarttığımız patatesleri alalım.
 
- Üzerine arzuya göre sarımsak ilave ettiğimiz pürüzsüz olana kadar çırptığımız süzme yoğurdumuzu koyalım.
 
- Domates sosu da onun üzerine alalım en üst kısmada etimizi koyup arzuya göre servis edelim. Yapacak olanlara kolay gelsin.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder