Puf Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
Sosu İçin ;
- 1 su bardağı maden suyu
- 1 su bardağı sıvı yağ ve zeytinyağı karışık
İç Malzemesi ;
- Lor peyniri
Puf Börek Tarifi Yapılışı
HAZIRLANIŞI
Merhabalar bu güzel tarif site yazarlarından Neriman Mutfakta arkadaşıma aittir teşekkür ediyorum bu güzel tarif için. Güzel üyeler biraz canlanalım deftere ekleme sayısı çok düştüGüzellikleri görmezden gelmeyelim lütfen.
Merhabalar bu güzel tarif site yazarlarından Neriman Mutfakta arkadaşıma aittir teşekkür ediyorum bu güzel tarif için. Güzel üyeler biraz canlanalım deftere ekleme sayısı çok düştüGüzellikleri görmezden gelmeyelim lütfen.
- Sos malzemesini iyice karıştırıyoruz. Bir adet yufkayı düz bir zemine serip bolca sostan sürüyoruz.
- İkinci yufkayı da üzerine serip tekrar sostan sürüyoruz. 12 eşit parçaya bölüyoruz.
- İstediğimiz iç malzemesinden koyup sigara böreği gibi sarıyoruz.
- Diğer yufkalara da aynı işlemi tekrarlıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Eğer sos arttıysa üzerlerine sürüyoruz.
- Yumurta sarısı da sürüp çörek otu ve susam serpiyoruz.
- Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder