Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı bulgur
- 5 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 50 gr tereyağ
- 2 adet domates
- 3 adet biber
- 2 adet soğan
- 1 adet kırmızı paprika
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2 adet tavuk bulyon
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
Soğan paprika ve biber yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur.
Üzerine tereyağ eklenip domateslerde kavrulur.
Salçalar eklenir hepsi beraber kavrulunca kaynar su bulyon tuz kimyon ve pulbiber eklenip tadına bakılır ,daha sonra kısık ateşte ağzı kapatılıp pişirilir suyunu çekince ocak kapatılır ,pilavımız dinlenince servis edilir.
Afiyet olsun.
Üzerine tereyağ eklenip domateslerde kavrulur.
Salçalar eklenir hepsi beraber kavrulunca kaynar su bulyon tuz kimyon ve pulbiber eklenip tadına bakılır ,daha sonra kısık ateşte ağzı kapatılıp pişirilir suyunu çekince ocak kapatılır ,pilavımız dinlenince servis edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder