14 Mart 2019 Perşembe

Patatesli Kürdan Kebabı Tarifi

Patatesli Kürdan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta büyüklükte patates
Köftesi için;
  • 350 gr dana kıyma
  • 1 çay bardağı çekilmiş ekmek içi
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 adet büyük diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Çay kaşığının ucuyla kimyon
  • Biraz maydanoz
  • Tuz
Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 buçuk su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı tuz

Patatesli Kürdan Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Önce köfte malzemelerini bir kaba alıp güzelce yoğuralım .
  2. Ardından köfteyi iki poşet arasında açıp su bardağı yada başka bir aparatla yuvarlak keselim.
  3. Bir tabağa dizelim. 💐
  4. Şimdi patatesleri soyup temizledikten sonra köftelerle aynı boyutta keselim ben çiçek aparatı kullandım görüntüsü güzel olsun diye.
  5. Bir köfteye iki patates olacak şekilde patatesleri ona göre kesebilirsiniz. 💐
  6. Şimdi patatesleri hafif bir şekilde kızartalım.
  7. Sonra köfteleri hafif kızartalım.
  8. Hepsi bittikten sonra resimdeki gibi iki patates arasına bir köfte koyup kürdanla tutturalım varsa üzerlerini çeri domates yada yeşil biberle süsleyebilirsiniz.
  9. Bir tepsiye dizilir üzerine salçalı sos yapıp gezdirilir.
  10. 250 derece fırında 10-15 dk pişirilir.
  11. Siz süreyi kendi fırınınıza göre ayarlayın.
    Afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder