Yumuşacık Peynirli Sarma Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet hazır yufka
Sos için;
- 1 şişe maden suyu
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
İçi için;
- 1 paket lor peyniri
- Kaşar peyniri rendesi
- Maydanoz
- 1 çay kaşığı kadar tuz (kullanacağınız peynire göre ayarlayabilirsiniz)
Üzeri için;
- 2 yumurta sarısı
- Susam, çörekotu
Yumuşacık Peynirli Sarma Börek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle sosumuz için uygun bir kapta bütün malzemelerimizi karıştıralım.
- Ardından iç harcımız için peynirlerimizi ve ince kıyılmış maydanozumu güzelce harmanlayalım.
- Yufkamızın bir tanesini serip üzerine bolca sosumuzdan sürelim.
- Üzerine tekrar yufkamızın birini serip soslayalım ve ilk önce artı şeklinde ortadan keselim. (2 yufka üst üste olacak)
- Daha sonra 8 parça olacak şekilde tekrar keselim ve iç harcımızdan koyup sıkı bir şekilde saralım.
- Tüm yufkalarımızı bu şekilde yapıp, sardıktan sonra üzerine keskin bir bıçak ile kesikler atalım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsimize böreklerimizi dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirelim. ( Fırından fırına değişebilir, kendi fırınınıza göre kontrollü pişiriniz)
Yumuşacık böreklerimiz servise hazır. İster kahvaltılarınız da ister çay saatlerinizde afiyetle yiyebileceğiniz muhteşem bir lezzet ! Afiyet olsun ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder