Ana içeriğe atla
Biber Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo sivri biber (acı ve tatlı karışık)
 
- 3 büyük köy domatesi
 
- 3 diş sarımsak
 
- 1 tatlı kaşığı şeker
 
- 1 tatlı kaşığı tuz
 
- Zeytinyağı
 
Biber Yağlaması Tarifi Yapılışı
- Biberleri 2-3 cm kalınlığında kesip içindeki çekirdekleri çıkarıyoruz.
 
- Biraz zeytinyağını tavada kızdırıp kavuruyoruz. Çok ölmemeli çünkü domatesli sos ile de pişecekler.
 
- Domatesleri kabukları olmayacak şekilde ayrı bir tavaya rendeliyoruz.
 
- Sarımsakları da minik minik doğrayıp ekliyoruz.
 
- Orta ateşte suyunu çekmesi için pişiriyoruz.
 
- Suyunu çekmesine yakın şeker ve tuzu ekliyoruz.
 
- Diğer yağlı biber tavasını tekrar ocağa alıyoruz.
 
- Suyunu çeken domatesleri ekleyip, yağda 2-3 dakika kavuruyoruz. Hem kahvaltıda hem de meze olarak harika oluyor. Afiyet olsun!
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder