Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Ispanaklı Makarna (Çok Lezzetli) Tarifi

Ispanaklı Makarna (Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase makarna
  • 2 kase sıcak su
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşık sıvı yağ
  • 2 kase ıspanak
  • Yarım et bulyon
  • 1 çay kaşığı pulbiber ve karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Ispanaklı Makarna (Çok Lezzetli) Tarifi Yapılışı

Merhaba hanımlar. bu makarnaya bayılacaksınız. Gerçekten çok lezzetli ve doyurucu bir tarif. ıspanak sevenler için alternatif bi lezzet. Yapınca bana hak vereceksiniz. simdi geçelim tarife.
  1. Öncelikle 1 adet soğanı ve 2 diş sarımsağı küp küp doğruyoruz. geniş veya yayvan bir tencereye yağımızı koyup soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  2. Ardından salçamızı ekleyip 1-2 dk daha kavurduktan sonra 1 adet domatesi küp küp doğrayıp 2-3 dk pişiriyoruz.
  3. Ispanağı yıkayıp yemeklik doğruyoruz ve makarnayı ölçtüğümüz kase ile 2 tane olacak şekilde ayarlıyoruz. Ben ıspanağın yeşil suyunu salmasını istemediğimden kaynar suya koyup 2-3 dk beklettim.
  4. Sonra elimle hafif yeşil suyunu sıkıp öyle makarnaya ilave ettim. Sizde öyle yapabilirsiniz.
  5. Sonra ıspanağı da tencereye ekleyip birkaç dk kavuruyoruz.
  6. En son makarnamızıda ekleyip tuzunu, bulyonunu ve baharatlarını ilave edip karıştırıyoruz.
  7. Makarnayı ölçtüğümüz kasenin 2 katı kadar sıcak su ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  8. Sonra pilav demler gibi tencerenin kapağının altına peçete koyup iyice demlenmesini bekliyoruz ve makarnamız hazır. yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?