19 Nisan 2019 Cuma

Mısırlı Pilav Tarifi

Mısırlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı konserve mısır tanesi veyada dondurulmuş
  • 1 yemek kaşık tereyağı
  • Yarım çay bardağından çok az sıvı yağ
  • Tuz
  • Tavuk tablet (İsterseniz koymayın isteğe bağlı)

Mısırlı Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci tuzlu sıcak suda 20 dk bekletiyoruz. pilav tenceremize tereyağı ve sıvı yağını koyuyoruz.
  2. Tereyağı eriyince yıkayıp süzdüğümüz pirinçleride ekleyip karıştırarak kavuralım.
  3. 3, 5 su bardağı sıcaksu ekliyoruz tavuk tableti tuzunu ve mısırları da ekliyoruz.
  4. Mısırları pilav suyunu çekmeye yakında ekleyebilirsiniz. Pilav göz göz olana kadar gür ateşte yaklaşık 1-2 dk gür ateşte bekletiyoruz.
  5. Sonra hemen en kısık ateşe alıp pilavımızı pişiriyoruz.
  6. Suyunu çeken pilavın üzerine havlu kağıt koyup 10 dk dinlendirip servis ediyoruz afiyet olsun. 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder