Nefis Tavuk Tandır (Düdüklü Tencerede) Tarifi

Nefis Tavuk Tandır (Düdüklü Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 1 büyük kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Nefis Tavuk Tandır (Düdüklü Tencerede) Tarifi Yapılışı

Bismillah;
  1. Tavuk iri parçalara bölünür. derisi soyulur. temizce yıkanıp süzgece alınır.
  2. Süzüldükten sonra yağı ve baharatları eklenip karıştırılır.
  3. Kuru soğan soyulup bütün olarak düdüklü tencerenin tam ortasına yerleştirilir soslanmış tavuk etleri soğanın etrafına dizilir.
  4. Sarımsaklar soyulup bütün olarak eklenir düdüklü tencerenin kapağı örtülüp buzdolabına kaldırılır. en az 2 saat dinlendirilir.
  5. Süre sonunda ocağa alınır kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dakika pişirilir.
  6. Pişmez diye sakın su eklemeyin hatta 40 dakika sonra kapağını açtığınızda suyunu tam çekmemişse düdüklü tencerenin kapağı açık olarak suyunu çekinceye kadar pişirilir ( dikkat unutup yakmayın).
  7. Eğer düdüklü tencereniz yoksa geniş bir tencereye aynı şekilde hazırlayıp 1, 5 su bardağı su eklenerek kaynayınca kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  8. Servise hazır. yanına pilav ve salata nefis bir öğün olur. Kolay gelsin, Afiyet olsun.
REKLAM

Yorumlar