Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Nefis Tavuk Tandır (Düdüklü Tencerede) Tarifi

Nefis Tavuk Tandır (Düdüklü Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 1 büyük kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Nefis Tavuk Tandır (Düdüklü Tencerede) Tarifi Yapılışı

Bismillah;
  1. Tavuk iri parçalara bölünür. derisi soyulur. temizce yıkanıp süzgece alınır.
  2. Süzüldükten sonra yağı ve baharatları eklenip karıştırılır.
  3. Kuru soğan soyulup bütün olarak düdüklü tencerenin tam ortasına yerleştirilir soslanmış tavuk etleri soğanın etrafına dizilir.
  4. Sarımsaklar soyulup bütün olarak eklenir düdüklü tencerenin kapağı örtülüp buzdolabına kaldırılır. en az 2 saat dinlendirilir.
  5. Süre sonunda ocağa alınır kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dakika pişirilir.
  6. Pişmez diye sakın su eklemeyin hatta 40 dakika sonra kapağını açtığınızda suyunu tam çekmemişse düdüklü tencerenin kapağı açık olarak suyunu çekinceye kadar pişirilir ( dikkat unutup yakmayın).
  7. Eğer düdüklü tencereniz yoksa geniş bir tencereye aynı şekilde hazırlayıp 1, 5 su bardağı su eklenerek kaynayınca kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  8. Servise hazır. yanına pilav ve salata nefis bir öğün olur. Kolay gelsin, Afiyet olsun.
REKLAM

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?