Tavuk Haşlama Tarifi
Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet tavuk baget
- 5-6 adet orta boy patates
- 3 adet havuç
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağı
- Yarım demet maydanoz
- Tuz ,karabiber ,pulbiber
- 7 bardak su
Tavuk Haşlama Tarifi Yapılışı
- Patatesler soyulur ortadan ikiye bölünür ,havuçlar soyulur iki parmak genişliğinde doğranır ,soğanlar küçük küçük doğranır.
- Tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ konur içine doğranmış soğan ilave edilir ,hafif kavrulur.
- Üzerine 10 adet baget ilave edilir, tekrar kavrulur.
- Üzerine patatesler ve havuçlar ilave edilir, tekrar kavrulmaya devam edilir.
- 3 dakika sonra suyu da eklenir, tuz ,pul biber ve karabiberi de ilave edildikten sonra kaynamaya bırakılır.
- Havuçları pişene kadar yemeğiniz ocakta kalır havuçlar piştikten sonra ocaktan alınır ,servis tabağına konulduktan sonra üzerine ince ince kıydığımız maydanozdan ilave edilir afiyetler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder