Tavuk Haşlama Tarifi

Tavuk Haşlama  Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet tavuk baget
  • 5-6 adet orta boy patates
  • 3 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz ,karabiber ,pulbiber
  • 7 bardak su

Tavuk Haşlama  Tarifi Yapılışı



  1. Patatesler soyulur ortadan ikiye bölünür ,havuçlar soyulur iki parmak genişliğinde doğranır ,soğanlar küçük küçük doğranır.
  2. Tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ konur içine doğranmış soğan ilave edilir ,hafif kavrulur.
  3. Üzerine 10 adet baget ilave edilir, tekrar kavrulur.
  4. Üzerine patatesler ve havuçlar ilave edilir, tekrar kavrulmaya devam edilir.
  5. 3 dakika sonra suyu da eklenir, tuz ,pul biber ve karabiberi de ilave edildikten sonra kaynamaya bırakılır.
  6. Havuçları pişene kadar yemeğiniz ocakta kalır havuçlar piştikten sonra ocaktan alınır ,servis tabağına konulduktan sonra üzerine ince ince kıydığımız maydanozdan ilave edilir afiyetler.

Yorumlar