Tavuklu Çökertme Kebabı ( Lokum Gibi) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 buçuk tavuk göğsü
 - 2 büyük patates
 
Marine için ;
- 1 yemek kaşığı yoğurt suyu
 - 1 yemek kaşığı salça
 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 çay kaşığı kekik
 - Yarım çay kaşığı karabiber
 - 1 diş rendelenmiş sarımsak
 - Tuz
 
Yoğurt sos;
- 1 büyük kase yoğurt
 - 2 diş sarımsak
 
Salçalı sos ;
- 2 yemek kaşığı salça
 - 1 diş sarımsak
 - 1 tutam kekik
 - Çeyrek çay bardağı su
 
Tavuklu Çökertme Kebabı ( Lokum Gibi) Tarifi Yapılışı
Merhabalar sizler için enfess bir çökertme hazırladım. O kadar kolay ki. biz ayda bir defa yapıyoruz ister tavuklu yapın ister etli ikisinin lezzeti de ayrı. Tavuklar marine sayesinde lokum gibi oluyor. Yarım saatte olsa marinesiyle mutlaka bekletin. 

- Tavukları jülyen yani uzun şeritler halinde doğrayalım.
 - Marine malzemelerini çırpalım içine tavukları koyalım. 1 saat dolapta dinlendirelim.
 - Patatesleri soyalım incecik kibrit çöpü inceliğinde keselim kızgın yağda kızartalım.
 - Yoğurdu çırpıp içine sarımsakları rendeleyelim.
 - Salçalı sos için salçayı bir kaşık yağda kavuralım. İçine sarımsak rendeleyelim kekik ekleyelim.
 - Çok az suyla açalım biraz daha kavurup kapatalım. isterseniz azıcık ketçapta ekleyebilirsiniz.
 - Tavukları yağ koyduğumuz tavaya alıp pişirelim.
 - Kızaran patatesleri tabağa alıp üzerine önce yoğurtlu sos ,sonra salçalı sos en üstede tavukları koyalım. Afiyet olsun 
 
Yorumlar
Yorum Gönder