Yeşil Sarımsaklı Bakla Tarifi

Yeşil Sarımsaklı Bakla Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) kg bakla
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2-3 adet yeşil sarımsak
  • 2 yemek kaşığı doğranmış dereotu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1. /2 çay bardağı su
Üzeri için
  • Yoğurt

Yeşil Sarımsaklı Bakla Tarifi Yapılışı

  1. Bakla yıkandıktan sonra yarım santimlik parçalar halinde doğranır.
  2. Soğan ince kıyıldıktan sonra 2 kaşık zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
  3. Salça eklenip ardından bakla ve kırmızı biber eklenir.
  4. Yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte 25-30 dk pişirilir.
  5. Altını kapattıktan sonra yeşil sarımsak ve dereotu ince kıyılır ve yemeğe ilave edilir. Yeşillikler pişirilmez. Servis yapılırken üzerine yoğurt iyi gider.

Yorumlar