31 Mayıs 2019 Cuma

İç Pilav Tarifi

İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 50 gr dolmalık fıstık
  • 30 gr kadar kuş üzümü
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1, 5 su bardağı baldo pirinç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 bardak su
  • 1 bardak tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Tuz

İç Pilav Tarifi Yapılışı



  1. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda hafif renk değiştirene kadar kavuruyoruz.
  2. Dolmalık fıstık ve kuş üzümlerini ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekleyip iki dakika kadar daha kavuruyoruz.
  4. Baharatları ve tuzu ekleyip, en son sıcak suyu ekliyoruz.
  5. Karıştırdıktan sonra kaynamaya başlayınca altını kısıp kapağını kapatıyoruz.
  6. Suyunu çektikten sonra ocağı kapatıp on dakika kadar demlenmeye bırakıyoruz.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder