25 Mayıs 2019 Cumartesi

Kavurmalı Toyga Çorbası Tarifi

Kavurmalı Toyga Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı gendime (aşurelik buğday)
  • 3 yemek kaşığı kavurma
  • 3 su bardağı kemik veya et suyu
  • 1. 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
Meyanesi için;
  • 3 kase yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 çimdik tuz
Üzeri için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Kavurmalı Toyga Çorbası Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim
  1. Geceden ıslattığımız aşurelik buğdayı ister düdüklü ister normal tencerede iyice haşlıyoruz.
  2. Haşlanan buğdaya kavurma, kemik suyu ve nohutu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.
  3. Meyanesi için yoğurt, yumurta un ve tuzu iyice çırpıyoruz.
  4. Çorbanın suyundan yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  5. Yoğurt ılıyınca yavaş yavaş tencereye döküp aynı zamanda karıştırıyoruz ki kesilmesin.
  6. Meyanenin hepsini döktükten sonra karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz.
  7. Koyu olursa su ilavesi yapabilirsiniz.
  8. Tuzunu da attıktan sonra altını kapatıyoruz.
  9. Üzerinin sosu için tereyağında naneyi yakıp ister hepsini çorbanın üzerine dökün isterse servis esnasında kaselerin üzerine dökün tercih sizin.
  10. Hayatımda yapıp yediğim en lezzetli çorbalardan biri oldu.
  11. Misafirlerim çok beğendi hatta çorbayla karınlarını doyurdular diyebilirim.
  12. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun selametle kalın. .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder