5 Mayıs 2019 Pazar

Limonlu Bahar Pilavı Tarifi

Limonlu Bahar Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 1 su bardağı yasmin pirinç
  • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1. 5 su bardağı sıcak su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 dal dereotu

Limonlu Bahar Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemelerimiz hazırsa öncelikleri yasmin pirinçimizi nişastasından arınana kadar yıkayıp süzülmesi için bir kenara alalım.
  2. Tenceremize tereyağ, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağımızı alıp pembeleşene kadar kavuralım.
  3. Renk alan soğanımıza mısır limon kabuğu ve pirinci ekleyip pirinçler şeffaf hal alana kadar kavuralım.
  4. Kavrulan pirinçimize sıcak suyunu ve tuzunu ekleyip bir tur karıştırarak altını kısalım ve kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.
  5. Pirinç suyunu çektikten sonra altını kapatalım.
  6. Tencerenin üzerine iki kat havlu kağıt serip kapağı kapatalım 15-20 dk kadar dinlenmeye bırakalım.
  7. Dinlenen pilavımıza servis öncesi ince doğradığımız dereotunu ekleyerek karıştıralım ve pilavımız servise hazır 💚Afiyet olsun 🍚

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder