Mengen Çorbası İftara Özel Bolu Ustasından Tarifi

Mengen Çorbası İftara Özel Bolu Ustasından Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı bulgur
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 4 su bardağı et suyu veya 2 adet et bulyon
  • Tuz
  • Nane
  • Pul biber

Mengen Çorbası İftara Özel Bolu Ustasından Tarifi Yapılışı

Hayırlı ramazanlar sizlere iftarlara özel nefis mi nefis bir çorba tarifi ile geldim. Mutlaka deneyin yapımı kolay ve bir o kadar da pratik bu çorba bu muhteşem tat damağınızda kalacak.
  1. Pilavlık bulguru yıkadıktan sonra uygun bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edip pişirin ve ocaktan alın.
  2. Diğer tarafta çorbayı yapacağınız tencereye tereyağını alıp eritin.
  3. İnce ince doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
  4. Ardından unu da ekleyip biraz daha kavurun.
  5. Salçaları ve baharatları ekleyip 2 su bardağı soğuk su katıp kıvamı açın.
  6. Et suyunu ve pişirdiğimiz bulguru ekleyip karıştırın.
  7. Gerekirse sıcak su ile kıvamını ayarlayabilirsiniz.
  8. Tuzunu da ekleyip ocaktan alın servis tabağına alın üzerine nane serpip servis yapın.

Yorumlar