Mengen Çorbası İftara Özel Bolu Ustasından Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı bulgur
 - 2 yemek kaşığı tereyağı
 - 1 adet soğan
 - 2 yemek kaşığı un
 - 2 yemek kaşığı domates salçası
 - 1 tatlı kaşığı biber salçası
 - 2 su bardağı soğuk su
 - 4 su bardağı et suyu veya 2 adet et bulyon
 - Tuz
 - Nane
 - Pul biber
 
Mengen Çorbası İftara Özel Bolu Ustasından Tarifi Yapılışı
Hayırlı ramazanlar sizlere iftarlara özel nefis mi nefis bir çorba tarifi ile geldim. Mutlaka deneyin yapımı kolay ve bir o kadar da pratik bu çorba bu muhteşem tat damağınızda kalacak.
- Pilavlık bulguru yıkadıktan sonra uygun bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edip pişirin ve ocaktan alın.
 - Diğer tarafta çorbayı yapacağınız tencereye tereyağını alıp eritin.
 - İnce ince doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
 - Ardından unu da ekleyip biraz daha kavurun.
 - Salçaları ve baharatları ekleyip 2 su bardağı soğuk su katıp kıvamı açın.
 - Et suyunu ve pişirdiğimiz bulguru ekleyip karıştırın.
 - Gerekirse sıcak su ile kıvamını ayarlayabilirsiniz.
 - Tuzunu da ekleyip ocaktan alın servis tabağına alın üzerine nane serpip servis yapın.
 
Yorumlar
Yorum Gönder