Saksı Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet bostan patlıcan
- 350-400 gr kuşbaşı et(kuzu eti kullandım)
- 1 adet iri soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 4-5 adet sivri biber
- 2 adet orta boy domates
- Bir tutam maydanoz
- Tuz ,karabiber ,kekik ,kimyon ,pul biber
- Bir miktar zeytinyağ
Üzeri için;
- Domates biber
- 1 kaşık domates biber salçası
- 2 bardak su
Saksı Kebabı Tarifi Yapılışı
Hem görsel olarak hem lezzet olarak davet sofralarınıza çok yakışacak bir yemektir denemenizi tavsiye ediyorum dostlar.
- Patlıcanları alacalı soyup ortadan keselim içlerini çok fazla inceltmeden kaşık yardımıyla oyalım alt kısımlarından biraz keselim düzgün durması için ve kara suyunu acısını bırakması için tuzlu suya koyalım.
- Tavaya etleri alıp suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim bir miktar zeytinyağ ekleyip önce yemeklik doğradığımız soğan sarımsakları daha sonra biberleri ekleyip kavuralım.
- En son kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ekleyelim.
- Domateslerde piştikten sonra ocaktan almadan kıydığımız maydanozu tuz ve baharatları ilave edip kenara alalım.
- Patlıcanları süzüp yıkayıp kurulayalım ve bol sıvı yağ da renkleri biraz değişene kadar kızartalım çok fazla kızartmamaya dikkat edelim fırında da pişireceğiz!
- Kızaran patlıcanları fırın kabına alıp içlerine harçtan doldurup üzerlerine kestiğimiz domates ve biberleri dizelim.
- Salçayı suyla açıp gerekirse tuz ve biraz baharat ilave edip patlıcanların da üzerine gelecek şekilde fırın kabına dökelim.
- Üzerini yağlı kağıtla kapatıp 185 derece fırına verelim fırından almadan önce yağlı kağıdı alıp üzerinin de kızarmasını sağlayalım.
- Yanında pilav ve cacıkla servis etmenizi öneririm.
- Patlıcanların içinden çıkardığımız parçaları da kızartarak iç harca eklersek israf da etmemiş oluruz Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder