Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Saksı Kebabı Tarifi

Saksı Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet bostan patlıcan
  • 350-400 gr kuşbaşı et(kuzu eti kullandım)
  • 1 adet iri soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 4-5 adet sivri biber
  • 2 adet orta boy domates
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz ,karabiber ,kekik ,kimyon ,pul biber
  • Bir miktar zeytinyağ
Üzeri için;
  • Domates biber
  • 1 kaşık domates biber salçası
  • 2 bardak su

Saksı Kebabı Tarifi Yapılışı

Hem görsel olarak hem lezzet olarak davet sofralarınıza çok yakışacak bir yemektir denemenizi tavsiye ediyorum dostlar.
  1. Patlıcanları alacalı soyup ortadan keselim içlerini çok fazla inceltmeden kaşık yardımıyla oyalım alt kısımlarından biraz keselim düzgün durması için ve kara suyunu acısını bırakması için tuzlu suya koyalım.
  2. Tavaya etleri alıp suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim bir miktar zeytinyağ ekleyip önce yemeklik doğradığımız soğan sarımsakları daha sonra biberleri ekleyip kavuralım.
  3. En son kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ekleyelim.
  4. Domateslerde piştikten sonra ocaktan almadan kıydığımız maydanozu tuz ve baharatları ilave edip kenara alalım.
  5. Patlıcanları süzüp yıkayıp kurulayalım ve bol sıvı yağ da renkleri biraz değişene kadar kızartalım çok fazla kızartmamaya dikkat edelim fırında da pişireceğiz!
  6. Kızaran patlıcanları fırın kabına alıp içlerine harçtan doldurup üzerlerine kestiğimiz domates ve biberleri dizelim.
  7. Salçayı suyla açıp gerekirse tuz ve biraz baharat ilave edip patlıcanların da üzerine gelecek şekilde fırın kabına dökelim.
  8. Üzerini yağlı kağıtla kapatıp 185 derece fırına verelim fırından almadan önce yağlı kağıdı alıp üzerinin de kızarmasını sağlayalım.
  9. Yanında pilav ve cacıkla servis etmenizi öneririm.
  10. Patlıcanların içinden çıkardığımız parçaları da kızartarak iç harca eklersek israf da etmemiş oluruz 😉 Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?