27 Haziran 2019 Perşembe

Antep Usülü Kebap Tarifi

Antep Usülü Kebap Tarifi İçin Malzemeler

Söğürme İçin ;
  • 5 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • 4 adet kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • Sarımsak
  • Baharat
Kebap İçin ;
  • 500 gr kuyruk yağı
  • Soğan
  • Sarımsak
  • Baharat

Antep Usülü Kebap Tarifi Yapılışı

  1. Söğürme için malzemeler közlendikten sonra kabukları soyulur ve ince ince doğranır. baharatlanarak nar ekşisi, zeytinyağı, tuz, pul biber ilave edilir ve servise hazır.
  2. Kebap için  : Kuyruk yağı doğranır, soğanlar kalın kalın doğranır, şişe bir kuyruk yağı bir soğan şeklinde dizilir ve közde pişirilir. Ayrıca bir şiş sarımsak közlenir.
  3. Pişen kuyruk yağı ve soğanlar biraz daha küçük doğranır, közlenen sarımsak ilave edilir, nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve pul biberle baharatlanır ve servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder