Antep Usülü Kebap Tarifi İçin Malzemeler
Söğürme İçin ;
- 5 adet patlıcan
- 3 adet domates
- 4 adet kırmızı biber
- 3 adet yeşil biber
- Sarımsak
- Baharat
Kebap İçin ;
- 500 gr kuyruk yağı
- Soğan
- Sarımsak
- Baharat
Antep Usülü Kebap Tarifi Yapılışı
- Söğürme için malzemeler közlendikten sonra kabukları soyulur ve ince ince doğranır. baharatlanarak nar ekşisi, zeytinyağı, tuz, pul biber ilave edilir ve servise hazır.
- Kebap için : Kuyruk yağı doğranır, soğanlar kalın kalın doğranır, şişe bir kuyruk yağı bir soğan şeklinde dizilir ve közde pişirilir. Ayrıca bir şiş sarımsak közlenir.
- Pişen kuyruk yağı ve soğanlar biraz daha küçük doğranır, közlenen sarımsak ilave edilir, nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve pul biberle baharatlanır ve servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder