Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet yufka
Sosu İçin;
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
İç Harcı İçin;
- 5-6 adet patates
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri İçin;
- Kalan sosa 1 yumurta eklenir
- Çörek otu, susam
Patatesli Börek Tarifi Yapılışı
- İlk önce patatesler yıkanıp haşlanır. Sıvı yağda yemeklik doğranmış soğan kavrulur.
- Patatesleri soyup ezip soğanla karıştırılır baharatlarını ve tuzunu ilave edilir.
- İlk yufkayı masaya serip üzerine sostan fırça yardımı ile sürüp karşılıklı kenarlarından tepsinizin boyuna göre 5-6 cm kadar katlayıp patates harcından koyup karşılıklı kenarlardan rulo şeklinde sarılır.
- Ortadan bıçakla kesip yufkayı ikiye keserek yağlanmış tepsiye dizilir.
- Diğer yufkalarda aynı şekilde yapıldıktan sonra dilimlenir.
- Kalan sosa yumurta kırıp üzerine sürülür.
- Susam ve çörek otu attıktan sonra ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder