26 Haziran 2019 Çarşamba

Patatesli Börek Tarifi

Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet yufka
Sosu İçin;
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
İç Harcı İçin;
  • 5-6 adet patates
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri İçin;
  • Kalan sosa 1 yumurta eklenir
  • Çörek otu, susam

Patatesli Börek Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce patatesler yıkanıp haşlanır. Sıvı yağda yemeklik doğranmış soğan kavrulur.
  2. Patatesleri soyup ezip soğanla karıştırılır baharatlarını ve tuzunu ilave edilir.
  3. İlk yufkayı masaya serip üzerine sostan fırça yardımı ile sürüp karşılıklı kenarlarından tepsinizin boyuna göre 5-6 cm kadar katlayıp patates harcından koyup karşılıklı kenarlardan rulo şeklinde sarılır.
  4. Ortadan bıçakla kesip yufkayı ikiye keserek yağlanmış tepsiye dizilir.
  5. Diğer yufkalarda aynı şekilde yapıldıktan sonra dilimlenir.
  6. Kalan sosa yumurta kırıp üzerine sürülür.
  7. Susam ve çörek otu attıktan sonra ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder