Baharatlı Pirinç Pilavı Tarifi
Baharatlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı şehriye
- 3 su bardağı pirinç
- Aynı ölçüyle 5 su bardağı kaynar et- tavuk yada bir tane küp
- 1 çay kaşığı pilav baharatı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 50 g tereyağı
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pilav baharatı yoksa hiç sorun değil bir çay kaşığı ucuyla az kimyon bir de köri o kadar sadece
Baharatlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- Pirinçlerimizi önce 4-5 su yıkıyoruz ılık suda tel süzgeçle süzelim.
- Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alalım yağımız eridi mi tel şehriyeyi üzerine ilave edip karamenize bir renk alana kadar şehriyemizi kavuralım.
- 2-3 dakika kadar yakmayalım.
- Şehriyeleri çok fazla daha sonra 3 su bardağı pirinçi de üzerine ekleyip 4-5 dakika güzelce kavuralım .
- Pirinçimizi üzerine 1 çay kaşığı pilav baharatı ,1 tatlı kaşığı tuz ve suyumuzu ilave edip tenceremizin kapağını kapatıp 10-15 dakika orta ateşte pişiriyoruz.
- Pilavımız piştikten sonra 10-15 dakika üzerine bir kağıt peçete örtüp dinlendirelim.
- Pilavımızın yanında sebze yemekleri et köfte tavuk gibi yiyeceklerle servis edebiliriz.
- Pirinç pilavın da önemli üç şey var pirinçin güzel yıkanması iyi bi şekilde yeterince kavrulması ve su.
- Oranı bunlar olduğun da sadece tuz bile atıp pilav yapsanız harika bir pilavınız olacaktır tel tel
- Benim pilavın sarı bir renkte görülmesi pilav baharatın dan onu da ekleyin eğer beyaz bir pilav istiyorsanız pilav baharatı kullanmayın.
- Su oranı iyi ama pirinçin kalitesine göre de değişebilir o zaman dört buçuk su bardağı kullanırsınız.
Yapacaklara afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder