Etli Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr. haşlanmış kuşbaşı et
- 2 adet yumurta sarısı
- 1. 5 limon suyu
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı silme un
- 6-7 su bardağı etsuyu veya su
- Karabiber
- Tuz
Üzerine;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Toz kırmızı biber
Etli Düğün Çorbası Tarifi Yapılışı
- Düdüklü tencere de kuşbaşı et kavrulur.
- Su eklenip pişirilir.
- Suyu süzülür. ( et suyunu da çorbada kullanırsanız lezzeti daha da artacaktır veya yarı yarıya yapabilirsiniz).
- Kuşbaşı et, İri iri parçalanır. Bir kenara alınır.
- Tencerede un ve tereyağ kavrulur su veya et suyu, parçalanmış et, ilave edilir.
- Limon suyu ve yumurta sarıları iyice çırpılır(dikkat edelim yumurtalar içinde pişip belli olmasın)
- Tencere kaynayınca altı kapatılır.
- Terbiye yavaş yavaş salınır karıştırılır.
- Tekrar altı açılır kaynatılır.
- Üzerine kırmızı biberli yağ dökülür.
- Çorbanın kıvamını kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder