28 Haziran 2019 Cuma

Etli Düğün Çorbası Tarifi

Etli Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr. haşlanmış kuşbaşı et
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1. 5 limon suyu
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı silme un
  • 6-7 su bardağı etsuyu veya su
  • Karabiber
  • Tuz
Üzerine;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Toz kırmızı biber

Etli Düğün Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Düdüklü tencere de kuşbaşı et kavrulur.
  2. Su eklenip pişirilir.
  3. Suyu süzülür. ( et suyunu da çorbada kullanırsanız lezzeti daha da artacaktır veya yarı yarıya yapabilirsiniz).
  4. Kuşbaşı et, İri iri parçalanır. Bir kenara alınır.
  5. Tencerede un ve tereyağ kavrulur su veya et suyu, parçalanmış et, ilave edilir.
  6. Limon suyu ve yumurta sarıları iyice çırpılır(dikkat edelim yumurtalar içinde pişip belli olmasın)
  7. Tencere kaynayınca altı kapatılır.
  8. Terbiye yavaş yavaş salınır karıştırılır.
  9. Tekrar altı açılır kaynatılır.
  10. Üzerine kırmızı biberli yağ dökülür.
  11. Çorbanın kıvamını kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder