Fırında Makarna (Ayten Usulü) Tarifi
Fırında Makarna (Ayten Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket makarna (Nasıl makarna olduğu tercihinize kalmış)
- 1 su bardağı süt
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Tuz (Damak tadına göre)
- 2 adet yumurta
Fırında Makarna (Ayten Usulü) Tarifi Yapılışı
- Makarnayı su ile haşlayıp süzüyoruz.
- Sonra bir tencerede sıvı yağ ve unu çok az kavuruyoruz.
- Sonra üstüne sütü koyup koyulaşana kadar karıştırıyoruz.
- Ocağın altını kapatıp yumurtaları kırıp tekrar karıştırıyoruz. Bunları makarnaya ekliyoruz tuz ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Tepsiyi yağlayıp makarnayı güzelce yayıyoruz. Elimizle bastırıyoruz eşit miktarda yayılmalı.
- 200 derece fırında 45 dakika pişiriyoruz(pişirme süresi fırından fırına değişir üstü kızarana kadar pişiriyoruz)afiyet olsu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder