Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Fırında Makarna (Ayten Usulü) Tarifi

Fırında Makarna (Ayten Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna (Nasıl makarna olduğu tercihinize kalmış)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tuz (Damak tadına göre)
  • 2 adet yumurta

Fırında Makarna (Ayten Usulü) Tarifi Yapılışı

  1. Makarnayı su ile haşlayıp süzüyoruz.
  2. Sonra bir tencerede sıvı yağ ve unu çok az kavuruyoruz.
  3. Sonra üstüne sütü koyup koyulaşana kadar karıştırıyoruz.
  4. Ocağın altını kapatıp yumurtaları kırıp tekrar karıştırıyoruz. Bunları makarnaya ekliyoruz tuz ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  5. Tepsiyi yağlayıp makarnayı güzelce yayıyoruz. Elimizle bastırıyoruz eşit miktarda yayılmalı.
  6. 200 derece fırında 45 dakika pişiriyoruz(pişirme süresi fırından fırına değişir üstü kızarana kadar pişiriyoruz)afiyet olsu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?