Gül Tatlısı Tarifi

Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 125 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2, 5 su bardağı un(göz kararı biraz fazlada olabilir)
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı

Esselamün aleyküm
Bismillahirrahmanirrahim.
  1. Gül tatlımızın yapımına ilk olarak şerbeti kaynatmakla başlıyoruz.
  2. Şerbet hazır olunca soğumaya bırakıyoruz.
  3. Tatlımızın hamuru için bir kaba eritilmiş tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu ve irmiği ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Üzerine vanilyayı, kabartma tozunu, ve unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  5. Daha sonra hamurumuzu merdane yardımı ile çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz.
  6. Açtığımız hamurları çay bardağı ile kesiyoruz.
  7. Kesilen daireleri yarım ay şeklinde olacak şekilde 3 tanesini üst üste ekliyoruz ve rulo yapıyoruz, yaptığımız ruloyu da bıçak yardımı ile ortadan bölüyoruz.
  8. Daha sonra arzuya göre ister ortasına fındık, fıstık ekleyin isterseniz boş bırakıp daha önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında pişirin.
  9. Fırından çıkar çıkmaz soğuk olan şerbeti üzerine dökün.
    Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 

Yorumlar