Lebeniye Çorbası Tarifi

Lebeniye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr Kuzu kuşbaşı
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım limon
  • 2 yemek kaşığı un
Sosu için;
  • Tereyağı
  • Kırmızı biber
  • Nane

Lebeniye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Kuşbaşı et ve önceden ıslatılmış nohut ve yarım çay bardağı pirinç 25 dk düdüklüde kaynatılır.
  2. Bir kap içinde yoğurt, yumurta, limon ve un çırpılır.
  3. Düdüklüde kaynayan et ve nohutumuzun suyundan da terbiyeye ilave edilir ve hızlıca çırpılır.
  4. Sonra terbiye çorbaya ilave edilir ve kaynayana kadar karıştırılır. 10 dk kadar kaynatılır.
  5. Ocağın altı kapatılır.
  6. Sosu bir tavada hazırlanır ve çorbaya ilave edilir. Sıcak servis edilir.
    Afiyet olsun

Yorumlar