Limonlu Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- Yarım çay bardağı fındık ya da ceviz içi
- 1 çay kaşığı silme tarçın
- 1 adet orta boy havuç rendesi ( Fazla suyunu sıkın )
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2-2, 5 su bardağı un ( Kontrollü ekleyin )
Muhallebisi için;
- 1, 5 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1, 5 yemek kaşığı un
- Yarım yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı tozşeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Krema piştikten sonra;
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- Yarım paket krem şanti ( krema soğuduktan sonra )
Limonlu Muhallebili Kek Tarifi Yapılışı
- Kek için gerekli malzemeleri kullanarak kontrollü bir şekilde unumuzu ekleyerek kek harcımızı elde edelim.
- Maksimum 25cmlik yağlanmış bir kalıba harcımızı döküp 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
- Krema için vanilya, kremşanti ve limon kabuğu rendesi hariç bütün malzemeleri küçük bir tencereye alıp ocağa alalım göz göz olana kadar pişirelim.
- Pişirdikten sonra sıcağı ile vanilyasını ekleyelim.
- Soğuduktan sonra kremşantisini de ilave edip iyice çırpalım.
- Son olarak limon kabuğu rendesini de ekleyip güzelce karıştıralım.
- Soğuyan kekin üzerine hazırladığımız kremayı dökelim.
- Arzuya göre görseldeki gibi üzerine tarçın Serpelim.
Afiyetler olsun -
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder