16 Haziran 2019 Pazar

Sadeyağ Yapımı Tarifi

Sadeyağ Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg güvendiğiniz herhangi bir marka tereyağı

Sadeyağ Yapımı Tarifi Yapılışı

Sadeyağ tereyağını laktozdan ve katkı maddelerinden arındırma işlemidir. Sadeleşmiş yağ 250 derecelik ısıya bile dayanabilir. Bu tereyağında 160 derecedir. Sotelerken fırınlarken rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yapılışına gelirsek ;
  1. Güvendiğiniz herhangi bir tereyağını tencereye alıp kısık ateşte eritiyoruz.
  2. Yanmamamasına dikkat edin.
  3. Üstünde biriken köpükleri süzgeç yardımıyla üzerinde alın.
  4. Üstte biriken altın sarısı rengindeki yağı kavanozlara boşaltın ve altta biriken sütü atın.
  5. Bir kg. Tereyağının ortalama 100 -150 gramı sütten oluşuyor.
  6. Altta biriken süt artık kullanmak için uygun değil maalesef atıyoruz.
  7. Sadeyağ oda sıcaklığında 6 ay buz dolabında bir yıla yakın saklanabiliyor.
Faydalarına gelince bu yağ vücutta depolanmıyor dolayısıyla ölçülü yendiği taktirde kilo aldırmıyor. Kansere karşı koruyor. Bağışıklı kuvvetlendiriyor. Mide ve bağırsak için çok faydalı. Besin değeri çok yüksek içinde A E K vitaminlerini barındırıyor. Kolestrol, kalp damar rahatsızlıkları olanlar bile rahatlıkla tüketebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder