Sebzeli Mantar Tava Tarifi
Sebzeli Mantar Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr mantar
- 2-3 adet küçük patates
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 diş sarmısak
- Zeytinyağ tuz kırmızı toz biber
Sebzeli Mantar Tava Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patatesi haşlayıp iri parçalar halinde keselim(Ben bebek patatesleri kesmeden bütün halde kullandım)
- Tavaya bir miktar yağ alıp haşladığımız patatesleri ilave edip tavayı sallayarak soteleyelim.
- Renkleri değişip hafif kızaran patatesleri başka bir tabağa alalım ve aynı tavaya ortadan ikiye kestiğimiz mantarları alıp yüksek ısıda soteleyelim.
- Mantarları patateslere ilave edelim.
- Tavaya piyazlık doğradığımız soğan ezilmiş sarmısağı alıp biraz kavuralım ve iri parçalara kestiğimiz biberleri ilave edelim.
- En son tavaya mantar ve patatesleri ekleyip tuz baharat ilave edip yine tavayı sallayarak tüm lezzetlerin karışmasını sağlayalım.
- Hemen servis yapacaksanız üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin derim şahane bir lezzet oluyor.
- Damak zevkinize göre baharat ekleyebilirsiniz.
- Mantar çok su bırakan bir sebze olduğu için yüksek ısıda pişirmeye dikkat edin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder