Sebzeli Mantar Tava Tarifi

Sebzeli Mantar Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr mantar
  • 2-3 adet küçük patates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 diş sarmısak
  • Zeytinyağ tuz kırmızı toz biber

Sebzeli Mantar Tava Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patatesi haşlayıp iri parçalar halinde keselim(Ben bebek patatesleri kesmeden bütün halde kullandım)
  2. Tavaya bir miktar yağ alıp haşladığımız patatesleri ilave edip tavayı sallayarak soteleyelim.
  3. Renkleri değişip hafif kızaran patatesleri başka bir tabağa alalım ve aynı tavaya ortadan ikiye kestiğimiz mantarları alıp yüksek ısıda soteleyelim.
  4. Mantarları patateslere ilave edelim.
  5. Tavaya piyazlık doğradığımız soğan ezilmiş sarmısağı alıp biraz kavuralım ve iri parçalara kestiğimiz biberleri ilave edelim.
  6. En son tavaya mantar ve patatesleri ekleyip tuz baharat ilave edip yine tavayı sallayarak tüm lezzetlerin karışmasını sağlayalım.
  7. Hemen servis yapacaksanız üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin derim şahane bir lezzet oluyor.
  8. Damak zevkinize göre baharat ekleyebilirsiniz.
  9. Mantar çok su bırakan bir sebze olduğu için yüksek ısıda pişirmeye dikkat edin. Afiyet olsun

Yorumlar