8 Temmuz 2019 Pazartesi

Acılı Ezme (Lokanta Usulü) Tarifi

Acılı Ezme (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Acılı Ezme (Lokanta Usulü) Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim
Eşimin iş yerinde severek yediğim hatta iş yerinin favorisi olan acılı ezmeyi neden evde yapmayayım dedim ve yaptım hatta evde yaptığım elde doğrandığı için mi bilmem ama daha lezzetli oldu.
  1. Sivri biber, kapya biber, domates, maydanoz ve kuru soğanı elimizde olabildiğince küçük küçük doğruyoruz.
  2. Limon, nar ekşisi, pulbiber, sumak, tuz, isot ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  3. Servis yapacağımız tabağa alıp afiyetle yiyoruz.
  4. İsterseniz robotta da çekebilirsiniz fakat kısa sürede sulanacağı için aynı lezzeti alamayabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun selametle kalın. . . .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder