Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Dantel Böreği (Anne Tarifi Rulo Börek)Tarifi

Dantel Böreği (Anne Tarifi Rulo Börek) İçin Malzemeler

  • 3 adet hazır yufka
  • 8 adet küçük boy haşlanmış patates
  • 1 küçük kase peynir (İsteye bağlı ben sert ezine kullandım. Tavsiye ederim. Lezzetli oluyor )
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz (Peynir durumuna göre değişir)
Sos için:
  • 125 gr. tereyağ yada margarin (Ben karma ikisini kullandım). eritilmiş ve soğumuş olsun
  • 1. 5 su bardağı süt. oda ısısında
  • 2 adet yumurta oda ısısında
Üzeri sos :
  • 3 tatlı kaşığı yoğurt ve sıvı yağ karışımı ( İsteğe bağlı) pul biber serpelim.
  • Not :Su bardağı ölçüsü 200 ml.

Dantel Böreği (Anne Tarifi Rulo Börek) Yapılışı

Dantel Böreğini annemden öğrendim. Ama adı yıllar içerisinde rulo börek olmuş. 😊Annemin yıllar önce pasta kurslarına gittiği dönemlerde öğrendiği ve lezzetine doyum olmayan bana göre bir börek çeşidi.
Anne tarifi böreğimizi yapımı ise şu şekilde;
  1. Önceden haşladığımız kabuklarıyla beraber patateslerimizi soyup rendeliyelim.
  2. Peynir ve maydanozu doğrayıp karıştıralım.
  3. Erimiş ve soğumuş olan yağımızı süt ve yumurta ile karıştıralım.
  4. Sos karışımını patatesli harca karıştıralım.
  5. İlk yufkamızı tezgaha yayalım.
  6. Harç 3 yufkaya yetecek kadar ayarlayalım.
  7. İlk yufkaya harcınızdan serelim. Ben göz kararı ayarladım.
  8. Üzerine ikinci yufkayı serip harçtan yayalım.
  9. En son üçüncü yufkayı serip harcın geri kalanını serelim.Yanlardan ve üstten hafif içe katlayarak saralım.
  10. Sardığımız böreği ortadan ikiye ayırıp tepsiye koyalım.
  11. Üzerini süreçle katlayıp dolapta dinlendirelim.Dinlenen böreğimizi 1 cm genişliğinde keskin bıçakla kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  12. Üzerine 3 tatlı kaşığı içerisine 1 tatlı kaşığı sıvı yağ karışımını yada hiçbirşey sürmeden fırına verelim.İsteğe bağlı üzerine pul biber serpebilirsiniz.
  13. Alt üst açık ısıtılmış fırında 170 derecede kızarana kadar pişirelim.Ben diğer yarısını sonra yapmak üzere buzluğa kaldırdım. Dileyen yapıp buzluğa kaldırır. Misafir gelmeden çıkar sür fırına.
    Çayın yanına ılık ılık tüketelim.
Afiyet olsun. 🍀

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?