Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi

Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr irmik
  • Yarım paket 125 gr margarin
Şerbeti İçin ;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
Üzeri İçin ;
  • Fındık
İçi İçin ;
  • Dondurma

Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle süt, su ve şekeri tencereye alıyoruz şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
  2. Kaynamasına gerek yok şeker erise yeterli olacaktır. Ocağı kapatıyoruz.
  3. Daha sonra başka bir tencereye margarini koyuyoruz ve eritiyoruz.
  4. Margarin eridikten sonra irmiği ilave ediyoruz.
  5. Tahta bir kaşık ile irmiğin rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
  6. Koyulaşan irmiğe dikkatlice şerbeti döküyoruz.
  7. Daha sonra 6 dakika karıştırarak koyulaşmasını bekliyoruz kısık ateşte.
  8. Daha sonra ocağı kapatıp helvanın demlenmesini bekliyoruz.
  9. Helva soğuduktan sonra karıştırıp küçük bir kaseye streç film sererek, tabanına ve kenarlarına helvadan yayıyoruz.
  10. Ortasına dondurma koyuyoruz, her tarafını irmikle kapladıktan sonra ters çeviriyoruz.
  11. Üzerini fındıkla süsleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun

Yorumlar