Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr irmik
- Yarım paket 125 gr margarin
Şerbeti İçin ;
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağı şeker
Üzeri İçin ;
- Fındık
İçi İçin ;
- Dondurma
Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle süt, su ve şekeri tencereye alıyoruz şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Kaynamasına gerek yok şeker erise yeterli olacaktır. Ocağı kapatıyoruz.
- Daha sonra başka bir tencereye margarini koyuyoruz ve eritiyoruz.
- Margarin eridikten sonra irmiği ilave ediyoruz.
- Tahta bir kaşık ile irmiğin rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
- Koyulaşan irmiğe dikkatlice şerbeti döküyoruz.
- Daha sonra 6 dakika karıştırarak koyulaşmasını bekliyoruz kısık ateşte.
- Daha sonra ocağı kapatıp helvanın demlenmesini bekliyoruz.
- Helva soğuduktan sonra karıştırıp küçük bir kaseye streç film sererek, tabanına ve kenarlarına helvadan yayıyoruz.
- Ortasına dondurma koyuyoruz, her tarafını irmikle kapladıktan sonra ters çeviriyoruz.
- Üzerini fındıkla süsleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder