Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr irmik
 - Yarım paket 125 gr margarin
 
Şerbeti İçin ;
- 1 su bardağı süt
 - 1 çay bardağı su
 - 1 su bardağı şeker
 
Üzeri İçin ;
- Fındık
 
İçi İçin ;
- Dondurma
 
Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle süt, su ve şekeri tencereye alıyoruz şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
 - Kaynamasına gerek yok şeker erise yeterli olacaktır. Ocağı kapatıyoruz.
 - Daha sonra başka bir tencereye margarini koyuyoruz ve eritiyoruz.
 - Margarin eridikten sonra irmiği ilave ediyoruz.
 - Tahta bir kaşık ile irmiğin rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
 - Koyulaşan irmiğe dikkatlice şerbeti döküyoruz.
 - Daha sonra 6 dakika karıştırarak koyulaşmasını bekliyoruz kısık ateşte.
 - Daha sonra ocağı kapatıp helvanın demlenmesini bekliyoruz.
 - Helva soğuduktan sonra karıştırıp küçük bir kaseye streç film sererek, tabanına ve kenarlarına helvadan yayıyoruz.
 - Ortasına dondurma koyuyoruz, her tarafını irmikle kapladıktan sonra ters çeviriyoruz.
 - Üzerini fındıkla süsleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun
 
Yorumlar
Yorum Gönder