Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Frambuazlı Yalancı Cheesecake Tarifi

Frambuazlı Yalancı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı:
  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 100 gr eritilmiş margarin
Muhallebisi:
  • 5 su bardağı süt
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı dolusu un
  • 70 gram margarin
  • 1 vanilya
Sosu:
  • 250 gram frambuaz (Dondurulmuş kullandım)
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağından iki parmak az şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta

Frambuazlı Yalancı Cheesecake Tarifi Yapılışı

Merhaba canlaaar🙋
Tam mevsime uygun nefis mi nefis, yerken içinizi serinletecek hem meyveli, hem sütlü yumuşacık tatlımla geldim. Üstelik hiç fırınla uğraşmıyorsunuz😉Bu tarz tatlılar genelde irmikli yapılıyor. Biz de irmikli sütlü tatlıları hiç sevmiyoruz, ben de tarifi bu şekilde değiştirerek irmiksiz yaptım ve sonuç görüldüğü üzere muazzam oldu😍😍
  1. Bisküvileri eritilmiş margarinle robota alıp un ufak çekin.
  2. Kelepçeli kalıbın tabanına döküp kaşıkla iyice bastırarak sıkılaştırın. Ben 26 cm’lik kelepçeli kalıp kullandım. (Kalıbın tabanına yağlı kağıt sermenizi öneririm, ben sermemiştim ve biraz zorlandım dilimleri alırken)
  3. Bisküvi tabanını muhallebi hazır olana kadar buzdolabına kaldırın.
  4. Muhallebisi için; süt, şeker ve unu tencereye alıp pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  5. Daha sonra ocağa alıp kaynayana kadar karıştırın.
  6. Kaynayınca altını kısıp un kokusu olmaması için 2 dk daha karıştırıp ocaktan alın.
  7. Margarin ve vanilya ekleyip iyice karıştırın.
  8. Muhallebiyi  bekletmeden bisküvi tabanının üzerine boşaltıp yayın.
  9. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın.
  10. Sos malzemelerinin hepsini tenceye alıp tel çırpıcıyla kaynayıp kıvam alana kadar sürekli karıştırın.
  11. İlk sıcaklığı gidince tatlının üzerine dökün.
  12. Üzerini streç filmle kapatıp 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.
  13. Kenarlarını tam dibe kadar inmeden bıçağın ucuyla sıyırın.
  14. Kalıptan çıkarıp dilediğiniz gibi süsleyin ve dilimleyerek servis edin. Üzerini meyveli yerine, isterseniz çikolatalı da yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?