21 Temmuz 2019 Pazar

Güveçte Püreli Köfte Tarifi

Güveçte Püreli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan (Rendelenmiş)
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
Sosu için;
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
Püre için;
  • 5 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri rendesi

Güveçte Püreli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri haşlanması için ocağa koyalım. Patatesler haşlanırken köfteyi hazırlayalım.
  2. Köfteyi hazırlamak için bütün malzemeleri güzelce yoğuralım(Ben akşamdan yoğurup ertesi gün yapıyorum yada 3-4 saat dinlendirip yapıyorum daha iyi oluyor)
  3. Sonra misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak hazırlıyoruz.
  4. Haşlanan patatesleri soyup tereyağ ile ezerek püre haline getiriyoruz tuz, karabiber ve sütü de ekleyip güzelce püre yapıyoruz. Püreyi güveçlere paylaştırıyoruz.
  5. Tavaya 1 çay bardağı kadar sıvı yağ ekleyip köfteleri kızartıyoruz ve patates püresi üzerine yerleştiriyoruz.
  6. Tavadaki kalan yağa salça ekleyip biraz kavurduktan sonra suyunu ilave edip 3-5 dakika kaynatıp köftelerin üzerine gezdiriyoruz rendeledigimiz kaşar peynirini de üzerine serpip 200 derece fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirelim ve fırından çıkarıp servis yapalım. Nefis yemeğimiz hazır Afiyetler olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder