31 Temmuz 2019 Çarşamba

Kabaklı İslim Kebabı Tarifi

Kabaklı İslim Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet uzun kabak
  • 1 adet tavuk göğüsü
  • 2 adet domates
  • 2 adet biber
  • Tuz, pulbiber, karabiber
  • Sıvı yağ
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kimyon, tuz, pulbiber
  • 1 çay bardağı su

Kabaklı İslim Kebabı Tarifi Yapılışı

Evde kabak çok olunca ne yapabilirim diye düşünürken bu tarifi buldum ve çok sevdim, sizlerde beğenirsiniz umarım. Deneyenlerin asla pişman olmucak lezzet👌🤗
  1. Kabakların kabuklarını soyarak uzunlamasına dilimleyelim.
  2. Tavuk göğsünü biraz iri doğrayarak sıvı yağ aldığımız tavada soteleyelim. Pişmeye yakın tuz, pulbiber ,karabiber serpelim.
  3. Diğer yandan kızgın yağda kabakları kızartalım.
  4. Kabak patlıcan gibi yağı çok çekmez o yüzden az yağda kızartın.
  5. Kızaran kabakları 2 şer dilim artı şeklinde koyalım.
  6. Ortasına birer adet tavuk göğsü yerleştirelim ve kapatıp kurdan ile tutturalım.
  7. Üzerlerine domates ve biber dilimleri yerleştirelim. Her birini aynı şekilde yaparak fırın kabına alalım.
  8. Sosu için bi kaba salça baharatlar ve suyu alarak karıştıralım. Her birinin üzerine gelicek şekilde sosu dökelim.
  9. Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirelim.
    Afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder