Kabaklı İslim Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet uzun kabak
 - 1 adet tavuk göğüsü
 - 2 adet domates
 - 2 adet biber
 - Tuz, pulbiber, karabiber
 - Sıvı yağ
 
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
 - Kimyon, tuz, pulbiber
 - 1 çay bardağı su
 
Kabaklı İslim Kebabı Tarifi Yapılışı
Evde kabak çok olunca ne yapabilirim diye düşünürken bu tarifi buldum ve çok sevdim, sizlerde beğenirsiniz umarım. Deneyenlerin asla pişman olmucak lezzet

- Kabakların kabuklarını soyarak uzunlamasına dilimleyelim.
 - Tavuk göğsünü biraz iri doğrayarak sıvı yağ aldığımız tavada soteleyelim. Pişmeye yakın tuz, pulbiber ,karabiber serpelim.
 - Diğer yandan kızgın yağda kabakları kızartalım.
 - Kabak patlıcan gibi yağı çok çekmez o yüzden az yağda kızartın.
 - Kızaran kabakları 2 şer dilim artı şeklinde koyalım.
 - Ortasına birer adet tavuk göğsü yerleştirelim ve kapatıp kurdan ile tutturalım.
 - Üzerlerine domates ve biber dilimleri yerleştirelim. Her birini aynı şekilde yaparak fırın kabına alalım.
 - Sosu için bi kaba salça baharatlar ve suyu alarak karıştıralım. Her birinin üzerine gelicek şekilde sosu dökelim.
 - Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirelim.
Afiyet olsun 
Yorumlar
Yorum Gönder