Kayısı Reçeli Tarifi

Kayısı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilogram kayısı
  • 10 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 4-5 damla limon suyu

Kayısı Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Kayısıları yıkayıp çekirdekerini ayıklayalım.
  2. Eğer büyükse önce ortadan ikiye sonra her bir parçayı dörde bölelim. Küçükse sadece ikiye bölelim.
  3. Üzerine şekeri koyup, tencerenin ağzını kapatıp 1 gece dinlenip sulanması için buzdolabında bekletelim.
  4. Ertesi gün üzerine su ve tereyağını ekleyip kaynamaya bırakalım.
  5. Damak zevkinize göre koyuluğunu ayarlayabilirsiniz.
  6. Ocaktan almadan 5 dakika önce limon suyunu da ekleyelim.
  7. Kışlık olarak yapacaksak sıcakken kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirerek 1 gece bekletelim.
    Afiyet olsun.

Yorumlar