Kayısı Reçeli Tarifi
Kayısı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilogram kayısı
- 10 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 4-5 damla limon suyu
Kayısı Reçeli Tarifi Yapılışı
- Kayısıları yıkayıp çekirdekerini ayıklayalım.
- Eğer büyükse önce ortadan ikiye sonra her bir parçayı dörde bölelim. Küçükse sadece ikiye bölelim.
- Üzerine şekeri koyup, tencerenin ağzını kapatıp 1 gece dinlenip sulanması için buzdolabında bekletelim.
- Ertesi gün üzerine su ve tereyağını ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Damak zevkinize göre koyuluğunu ayarlayabilirsiniz.
- Ocaktan almadan 5 dakika önce limon suyunu da ekleyelim.
- Kışlık olarak yapacaksak sıcakken kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirerek 1 gece bekletelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder