Konserve Kayısı Konsantresi Tarifi

Konserve Kayısı Konsantresi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kilo kayısı
  • 2 litre su
  • 2 su bardağı şeker

Konserve Kayısı Konsantresi Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce kayısıları güzelce yıkıyoruz.
  2. Daha sonra çekirdeklerini temizliyoruz ve sonra büyükçe bir tencereye koyuyoruz ve üstüne çıkacak şekilde suyunu ekliyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  3. Kaynayıp biraz pişince şekerini ekliyoruz.
  4. Şekeri ekledikten sonra biraz daha kaynatıyoruz ve blenderdan çekiyoruz.
  5. Altını kaynar vaziyet de bırakıyoruz ki sıcak sıcak koyucaz kavanozlara. (sonra püf nokta kavanoz kapaklarını kaynatıyoruz.Bir tenrece de su için de ve kapaklarımız sıfır olmalıdır)
  6. Artık kavanozlara sıcak sıcak kayısılarımızı döküyoruz ve kapağını sıkı sıkı kapatıyoruz ki kapakları atmasın ve ardından kavanozları ters çeviriyoruz. Bu işlem kayısımız bitene de kadar devam ediyoruz.
  7. Üzerini güzelce örtüp soğuyana kadar dokunmuyoruz. İçmek için açtığımız zaman yaklaşık 1. 5 yada 2 litre içecek çıkacak durumuna şeker ekleyebilirsiniz şimdiden afiyet olsun ☺️☺️☺️

Yorumlar